Várólista
 
  Magunkról
 
  Rendelések
 
  Elérhetőség
 
  Belépés
 
 
 


Az Egészségügyi Központ bemutatása

a klinika képe


A Napfény 2001 Szociális Szolgáltató Kht 2002. április 1-jével vette át a K Klinika Kft által Kulcson működtetett járóbeteg-szakellátás üzemeltetését.

A Napfény 2001 Kht 2004. június 14-én hozta létre a Kulcsi Kistérségi Egészségügyi Központot, amely modern, felszerelt épületben fogadja a gyógyulni vágyó betegeket.

2004. január 31-től működik az egynapos sebészeti ellátás az Egészségügyi Központban.

A Napfény 2001 Szociális Szolgáltató Kht. a járóbeteg-szakellátás vonatkozásában területi ellátási kötelezettséggel működő egészségügyi szolgáltató. A TB finanszírozott területi ellátási kötelezettség hét települést érint, a kistérség további 2 településének lakosai, valamint Dunaújvárosból kijáró betegek számára a szolgáltatások igénybevétele fizetés ellenében biztosított.

A kistérség önkormányzatainak évek óta célja, hogy a területi ellátási kör kiterjedjen a kistérség további településeinek lakosaira, ezért közbenjárásuk eredményeképpen 2010. április 01. napjától az ÁNTSZ Közép-dunántúli Regionális Intézetének határozatának alapján hét település, közöttük három város tartozik a Kulcsi Kistérségi Egészségügyi Központ ellátási területéhez.


A jelenlegi szakrendelő főbb működési paraméterei, infrastruktúra bemutatása

  • Az elsődleges ellátási terület 7 település – Adony, Beloiannisz, Besnyő, Iváncsa, Kulcs, Pusztaszabolcs, Rácalmás – lakosságára (22.816 fő) terjed ki, azonban a ténylegesen ellátott lakosság a modern feltételeknek köszönhetően messzemenően túlmutat.

  • Az Egészségügyi központban járóbeteg szakellátás keretén belül általános belgyógyászati, általános sebészeti, bőrgyógyászati, fül-orr-gégegyógyászati, kardiológiai, szemészeti, szülészet-nőgyógyászati, ultrahang diagnosztikai, urológiai tevékenység folyik.

  • A Központban jelenleg 120 szakorvosi órában működik a járóbeteg szakellátás.

  • A Központ helyt ad Kulcs lakosságának háziorvosi ellátásának és kistérségi ügyeletének is.

  • Az alapellátási sürgősségi ügyelet szempontjából a területi ellátási kötelezettségbe beletartozó Rácalmással együtt a teljes ellátott lakosságszám 29.102 fő.

  • Az egynapos sebészet országos ellátási körzettel, (jelenleg 668,59 HBCs finanszírozással) magas kihasználtsággal működik.

  • Az egynapos sebészet területén általános sebészeti, baleseti sebészeti, fül-orr-gégészeti, nőgyógyászati, ortopédiai, szemészeti és urológiai szakterületen végez az Egészségügyi Központ tevékenységet. 2006. elején több szakterületen is bővült a tevékenységi kör. A fejlesztések kapcsán felmerült anyagi felelősséget az intézmény magára vállalta. Az intézmény 2006. elejétől beindította a katarakta műtéteket, műlencse beültetéssel, 2006. év közepétől pedig arthroscopos térdműtéteket is végez. A központ megteremtette a műszeres feltételeit az ultrahang-vezérelt aranyér műtétek végzésének is.

    A központ egynapos sebészeti tevékenységét a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházzal egyezetett módon, szoros szakmai együttműködésben végzi.

A szakrendelő tevékenységének tervezésekor alapvető szakmai szempont volt, hogy a munkát a Kulcshoz 13 km-re fekvő Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház szakmai struktúrájához és egészségügyi ellátó tevékenységéhez igazodva, azzal összhangban végezze.

Vissza a lap tetejére


Üdvözöljük
a Napfény 2001
Nonprofit Kft.
honlapján!

Válasszon a menűpontok közül!
 
 

Ajánlott oldalak

 
  copyright © 2008 - Napfény 2001 Nonprofit Kft. ® - All Right Reserved